Vertrouwen

Ik ben Richard Dam en de laatste tijd aardig actief met het maken van filmpjes, waarin ik belangrijke onderwerpen in de grafische sector bespreekbaar probeer te maken. Dat lukt heel goed en de reacties zijn overstelpend. Oké, ook reacties over mijn manier van het kijken naar de tekst, maar daar gaat het niet om natuurlijk.

Ik wil een zo’n breed mogelijk publiek zien te krijgen voordat er echt geen vakman meer te vinden is. Het GOC heeft al aangekondigd in september te starten met een MBO Opleiding Grafisch Operator. Hartstikke mooi! Misschien iets aan de late kant, maar ja ik wil niet klagen. Heel veel succes!

Door mijn gedoe met filmpjes op internet en dus op mijn website, heb ik wel wat moeten aanpassen aan de veiligheid daarvan. Dat heb ik aangepakt door vanaf afgelopen week het HTTP-protocol te vervangen voor het HTTPS-protocol. Mooie woorden, maar de gegevens die nu uitgewisseld worden, krijgen een extra versleuteling waardoor het voor buitenstaanders niet meer mogelijk is om gelijk te zien wat er verstuurd wordt.
Ik denk dat dit een belangrijke stap is richting de toekomst en raad het iedereen aan om dat te doen. Het geeft de bezoeker van je website meer vertrouwen en dat komt ook omdat ik elke bezoeker van mijn website heel serieus neem.

Wat ik eigenlijk had willen zeggen is, dat we vertrouwen in papier moeten hebben. Na vele faillissementen is het logisch dat er niet veel vertrouwen over is gebleven in de grafische sector. Maar toch wil ik heel graag iedereen erop wijzen dat wij in de grafische industrie een heel mooi vak hebben! Papier kan zoveel zeggen en je kunt met papier ook zoveel doen.
Ik heb nog steeds een rotsvast vertrouwen in onze sector en wil dat graag delen met jullie. Vertrouwen is ook het sleutelwoord voor alles wat je wilt bereiken in je leven. Maar ook de manier waarop je je website op internet hebt staan. Dus dit filmpje gaat eigenlijk om vertrouwen.

Mochten jullie nog met vakantie gaan, dan wens ik je alvast een heel fijne tijd toe en vertrouw op je vrije tijd.

Tot de volgende keer maar weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *