CV filmpje

Hoi allemaal,

De afgelopen week kwam ik op het idee om mijn CV eens op een andere manier te presenteren. Welnu, dat kan je bekijken hieronder, maar wel met verwijzingen naar mijn originele CV natuurlijk.
Download hier mijn ‘gewone’ CV:

Anders wordt het gesproken verhaal meer een opsomming van wat ik allemaal gedaan heb. Maar er is meer!

Toen ik 55 jaar werd afgelopen zomer, bedacht ik me dat ik alweer 40 jaar in de grafische sector zit. Toch wel een feestje waard, dacht ik zo. En de afgelopen – toch wel – 15 jaar als freelancer (wat tegenwoordig zzp’r heet).

De duur van mijn werkzaamheden zeggen natuurlijk niks over hoe ik echt ben. Het zegt veel meer over wat ik heb meegemaakt en hoe ik als persoon gegroeid ben naar degene die ik nu ben.

Door mijn passie voor het grafische vak en mijn empathisch vermogen, kan ik juist veel meer dan alleen maar technische hoogstandjes. Want de mens achter alles speelt bij mij een belangrijke rol. Ik snap waarom mensen dit vak uitoefenen en ook waarom de jongere generatie dat niet wil doen. Pfff, lekker.

In de afgelopen jaren heb ik beslist heel veel bij moeten leren. Een vouwmachine instellen gaat allang niet meer zoals ‘vroeger’. Dat geldt ook voor de snijmachine en de verzamelhechter. Om maar eens wat te noemen binnen mijn vakgebied. Want ook daar wordt steeds meer gewerkt met digitale bestanden, computerscherm en op die manier een overzicht van de activiteiten. Je moet alleen wel snappen wat de machine zou moeten doen.

En dat laatste, daar ben ik heel sterk in. De koppeling maken tussen waarom er iets gaande is, tussen wat je op je beeldscherm ziet. Waarom is het belangrijk om de looprichting van het papier te weten, bijvoorbeeld. Of, waarom het verschil tussen een matte papiersoort en een hoog glanzend papiersoort?

En op sommige onderwerpen kun je geen antwoord hebben, want die worden bepaald door de klant. Doe je best en zorg dat de klant tevreden is. Dat is een directere reden om je werk goed te doen, dan je baas of werkgever tevreden te stellen. Wees creatief en zorg dat je dat uitstraalt. Daar heb je zelf ook een veel beter gevoel bij, dan je leidinggevende die zijn planning kan bijwerken.

Mocht je vragen hebben over ‘de koppeling’ of ‘verbinding’ maken, dan stel ik voor dat wij even een kopje koffie gaan drinken. Maakt mij niet uit waar, als het maar verse koffie is

Ik hoor graag van je.

 

Hartelijke groet,

Richard Dam