Telefoonboek

Hoi allemaal, daar ben ik weer hoor. Ik ben Richard Dam van Dam Grafische Afwerking en ik wil het vandaag even hebben over het bekende telefoonboek.

Het kon niet uitblijven natuurlijk. Het papieren telefoonboek is dit jaar (2018) voor het laatst, omdat alles gedigitaliseerd wordt. Hoe logisch is dat en was dat te verwachten?

Ik gebruik ook al jaren het papieren telefoonboek niet meer, omdat voor mij de computer veel meer resultaten boekt op dat gebied. Voor het zoeken naar bedrijven heb je gelijk een aanklikbare link naar de website erbij en op die manier meer informatie dan je nodig hebt. Dat is de ontwikkeling waar we allemaal naar toe gaan. Helemaal goed!

Echter hebben we nog wel steeds te maken met een hele grote groep mensen die of geen gebruikmaken van een computer, of geen internet hebben / willen. Dat zijn in de hoofdzaak de wat oudere mensen onder ons. Kunnen we daar dan niet een mooie oplossing voor bedenken?

Ik hoorde Annemarie van Gaal al opperen om met printing on demand te gaan werken. Dus dat mensen met de wens een papieren telefoonboek te willen hebben het zelf maar te laten printen. Dat kan…

Maar hebben we dan echt geen andere opties meer? Ik vind het zo jammer, dat juist de bevolkingsgroep die onze ontwikkelig is begonnen, nu weg ontwikkeld lijkt te worden door de mooie vooruitgang. Ik probeer maar even mee te denken en roep iedereen op om dat ook te doen. Ofwel; Ik daag jullie uit om met een mooie oplossing te komen.

Ik denk maar even hardop: In een E-book vorm of in een gratis informatienummer wat je kan bellen om het opvragen van een telefoonnummer. Daar kunnen dan gesproken advertenties bij zitten, omdat iedereen ook wel begrijpt dat de kosten gedekt moeten worden.
Dat zijn er al twee. Nu zijn jullie aan de beurt.

Het mooie is wel dat je een reactie hieronder achter kunt laten, met daarin jouw oplossing of commentaar.

In afwachting van jouw reactie, groet ik je hartelijk.

Dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *