Toekomst

Hoi allemaal, daar ben ik weer hoor. Ik ben Richard Dam van Dam Grafische Afwerking en wil even mijn gedachten met jullie delen over de toekomst van de grafische sector.

In tegenstelling van wat ik onlangs las over een bank berichtje over de toekomst van onze sector, denk ik dat je niet moet kijken naar een gemiddeld cijfer, maar naar wat jou inbreng in de grafische sector is.

Het meegroeien met de mogelijkheden is van sterk belang. Zo stuur ik geen papieren facturen, maar doe zoveel mogelijk digitaal. Maar ik laat wel mijn brievenbus volgooien met huis-aan-huis reclame folders. Gewoon uit gevoel dat die folders belangrijk zijn voor de grafische sector.

Ik ben sterk van mening dat de grafische sector wel veel toekomst heeft, maar op een andere manier dan we gewend zijn. We mogen blij zijn dat er veel bedrijven ook geloven in een toekomst en daardoor veel investringen doen daarvoor. Veel heeft te maken met het meegroeien in de mogelijkheden. Het niet blijven hangen in de oude materie.

Het is eigenlijk zo logisch als ik weet niet hoe! En de ontwikkelingen hierin houden niet op. De Industriële Revolutie is nog steeds aan de gang.

We proberen zelf in allerlei omstandigheden ook met steeds minder, meer te bereiken. Dus minder handen en meer resultaat. Denk eens aan de automatische stofzuiger. Dat apparaat laat je op de vloer thuis zijn gang gaan terwijl jij iets anders kunt doen. Het is misschien een raar voorbeeld, maar het is wel een manier om met minder handen hetzelfde gedaan te krijgen. Dus meer effectiviteit.

Ontwikkel zelf mee, sta open om nieuwe dingen aan te leren en blijf van je vak houden. De kennis die jij hebt kan je omzetten naar vaardigheden voor in de toekomst. Positief dus!

Ik ga weer even wat toekomst muziek luisteren. Fijne dag allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *