Positief werken

Hoi allemaal, ik ben Richard Dam van DamGrafischeAfwerking en heb weer iets wat ik graag met jullie wil delen.

Voor je nu denkt, heb je hem weer… Ga gerust verder met wat je aan het doen was. Maar misschien is het toch waardevol wat ik met je wil delen. Zelf weten…

Ik heb me de laatste tijd nogal eens afgevraagd of ik wel door moet gaan met werken in de grafische sector. Er veranderd zoveel en vind ik het nog wel leuk genoeg? Het antwoord hierop is een heel groot JA!

We kunnen altijd wel de schuld aan iets geven waardoor jij je niet gelukkig voelt in je werk. Maar ligt daar niet een hele grote oorzaak van bij je zelf? Alles veranderd namelijk. Altijd en dat heeft het altijd ook gedaan. En juist die verandering is zo mooi om mee te mogen maken.

De laatste tijd ben ik veel aan het papier snijden in een drukkerij waar orders gedrukt worden die klanten bestellen via één van de online drukwerkverkopers. Je-weet-wel, zo’n website waar je je eigen gemaakte leaflet, brochure of boekwerk kunt uploaden en dat je dan een paar dagen later je eigen drukwerk in huis krijgt. Natuurlijk kan je daar enorm van genieten als klant zijnde. Maar ik ook, als medewerker in die produktie!

Op https://youtu.be/wKpJ-xqOUMA heb ik een filmpje geplaatst voor vrienden en familie, om nou eens goed uit te leggen wat voor werk ik eigenlijk doe. Het viel me op dat dat niet echt eenvoudig is. Het gevoel kan je namelijk niet goed uitleggen en is ook niet zichtbaar. Dat is logisch…
Maar mijn gevoel bij mijn manier van werken is de laatste jaren ook veranderd. Voorheen was ik bezig met 1 order tegelijk en dat maakte je dan zo goed mogelijk klaar voor verzending. Nu is dat één groot drukvel waar – in mijn filmpje – wel 14 verschillende orders staan, van 14 verschillende klanten met elk weer hun eigen verwachting van hun drukwerk.

Zie je ook dat ik dus in dezelfde tijd 14 maal zoveel geniet van het verzorgen van een tevreden klant? Dus veel meer plezier en genoegdoening. Hoe je het ook maar noemen wilt. De verandering in de maatschappij en in ons zelf zorgt juist voor een positieve stroming. Meer mogelijkheden en meer kansen. En die kansen die krijg je niet, maar moet je pakken!

Durf je zelf het plezier te gunnen van alle veranderingen en verander zelf ook mee!

Nou dit was hem wel weer voor deze keer.

Nog een heel fijne dag en geniet van het moment!

Dag!