Blij met m’n werk!

Hoi allemaal,

Ik ben Richard Dam en wat leuk dat je weer de moeite neemt om mijn filmpje te bekijken. Ik merk wel dat ik ook gestimuleerd wordt door het nog steeds groeiende aantal personen en bedrijven die mijn input op deze manier bekijken en lezen. Supergaaf!

Mijn enthousiasme voor de grafische sector heb ik al vanaf dat ik begon met werken in een drukkerij. Ik was 15 jaar en heb vanaf die tijd heel veel geleerd en ook vooral gedaan.

Tijdens mijn schooltijd – Beroeps Begeleidend Onderwijs – op de Grafische School in Amsterdam, heb ik de smaak te pakken gekregen. Tijdens mijn opleiding voor Grafisch Vakman, deed ik in de avonduren ook als hobby de cursus handboekbinden erbij. Fantastisch vond ik dat ik zelfs thuis gewoon echte boeken kon maken. Dus die liefde had aardig wortel geschoten!

In mijn loopbaan heb ik best veel bedrijven gezien, maar ook les gegeven aan de volksuniversiteit in Almelo. De beste cursisten zijn mensen die het uit hobby – dus plezier – willen volgen. Met eigen geschreven les materiaal deed ik dat.

Het is toch ook hartstikke mooi om te zien wat je met een beetje karton, papier en lijm in elkaar kunt zetten? Dat oude ambacht is nog steeds de basis voor hoe we nu werken. Die kennis is nog steeds nodig. Bijvoorbeeld zoals een boekbinderij van vroeger werkte.

Wat je in het filmpje zag, is natuurlijk lang niet meer zoals het er nu aan toe gaat. Maar de basis is nog steeds hetzelfde. Alleen wat sneller en minder belastend voor je rug.

De passie voor de grafische sector wil ik graag doorgeven en delen. Deel daarom dit filmpje met je vrienden, collega’s en mensen die er voor jou toe doen. Ik ben trots op wat wij maken met papier en geef graag dat gevoel aan jou door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *