Ik zoek geen baan maar gewoon werk!

Hoi allemaal,

Ik ben Richard Dam en wat leuk dat je weer de moeite neemt om mijn filmpje te bekijken. Ik merk wel dat ik ook gestimuleerd wordt door het nog steeds groeiende aantal personen en bedrijven die mijn input op deze manier bekijken en lezen. Supergaaf!

Vaak zie ik mensen op LinkedIn en in mijn directe omgeving in wanhoop zoeken naar een baan. Ik begrijp de angst beslist wel. Want je maandelijkse lasten gaan altijd maar door en daar moet wel een inkomen tegenover staan. Klopt als een bus!
Maar de schijnwerkelijkheid van de veiligheid van een vaste baan wordt steeds groter. Heel begrijpelijk ook. Want in nood moet iedereen zien te schrappen wat niet echt noodzakelijk is.

Dus blijft mijn gevoel van een baan zoeken iets wat niet meer bij deze tijd past. Ga eens ‘omdenken’ en kom ook tot de conclusie dat werken niet gelijk in een baan situatie hoeft te zijn. Niet op de ouderwetse manier.

Je kunt jezelf verhuren als produkt aan meerdere bedrijven. Soms is het wat stil, maar met een goede strategie kan je dat weer mooi opvangen. Zit niet vast aan oude patronen, maar ga ervoor om jezelf als ‘bedrijf’ te zien en zet jezelf ook op die manier in de markt.

Jouw ervaring is waardedvol voor bedrijven, die zonder zorgen van weer een medewerker erbij ook hun bedrijf winstgevend willen maken. Hoe meer je dat doet, hoe meer ervaring je krijgt en dus meer handelswaarde. Hoe zou jij zelf jezelf een baan aanbieden?

Kortom: denk als werkgever van jezelf in jouw markt en ga zoveel mogelijk netwerken. Al die contacten zorgen uiteindelijk wel voor een inkomen. En zoek geen baan, maar gewoon werk!

Ik wens je heel veel succes en liefde voor ons mooie grafische vak en tot de volgende keer maar weer!

Richard Dam